Olcsó és finom: Ropogós csirkeszárnyak fokhagymás mártogatóssal
Mindannyiunk vágya kevés pénzből finom fogásokat készíteni. Szerencsére nagyon sok spórolós recept létezik, ezek közül mutatunk most egyet!
Hozzávalók
A csirkeszárnyakhoz
- 600 g csirkeszárny
- 2 tk sütőpor
- ¼ tk só
A szószhoz
- 1 ek vaj
- 1 ek zúzott fokhagyma
- 2 ek szárított fűszernövények
- 1 ek apróra vágott petrezselyem
Elkészítés
A csirkeszárnyakat töröljük szárazra, majd forgassuk bele a sütőporba és a sóba. Tegyük egy tepsibe a szárnyakat, majd 35 percig süssük alacsony fokozaton. Ezt követően vegyük magasabb fokozatra és további 45 percig süssük. Közben készítsük el a szószt: olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a fokhagymát. 30 másodpercig pároljuk, ügyeljünk rá, hogy ne égjen meg. Ekkor jöhetnek hozzá a fűszernövények és egy kis só. Kevergessük 20 másodpercig és máris kész. Tálaláskor locsoljuk meg a szárnyakat a szósszal és szórjuk meg petrezselyemmel.