Ezzel a recepttel nem lőhetsz mellé! Így készíts isteni tócsnit egyszerűen
Annyira finom, hogy más nem is kell mellé.
Tócsni
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 1 közepes vöröshagyma
- 4 egész tojás
- kb. 7-8 ek liszt
- 1 cs friss petrezselyem
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A megpucolt, megmosott krumplit és a hagymát lereszeljük, beleütjük a tojásokat és lassanként, folyamatosan adagoljuk hozzá a lisztet. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a friss petrezselymet, majd alaposan összekeverjük a hozzávalókat. Ha kész, a masszából evőkanálnyi adagokat veszünk ki, majd forró olajban kívánt vastagságúra lapítjuk. Ha már mindkét oldala aranybarnára sült, papírtörlőre szedjük. A tócsni magában, fokhagymás tejföllel is igazi finomság, de hús mellett, köretként is megállja a helyét.