Nem szereted a tökfőzeléket? Hidd el, ebből még repetáznál is!

Könnyed, nyári étel.

Tökfőzelék kaporral

Hozzávalók:

  • 1 nagy tök
  • 1 dl víz
  • 2 ek liszt
  • vaj vagy margarin
  • 5 dl tej
  • 1 ek tejföl
  • 1 cs friss kapor

Elkészítés:

A megtisztított, megmosott tököt legyaluljuk, majd a vízzel fölforraljuk. A lisztből és a vajból vagy margarinból aranybarna rántást készítünk, majd fölengedjük tejjel, és ha simára kevertük, a tökhöz adjuk. Belekanalazzuk a tejfölt is, összeforraljuk a főzeléket, majd a végén beleszórjuk a felaprított kaprot. Kitűnő kiegészítője a fasírt, a sült virsli vagy bármilyen pörkölt.

További főzelék receptekért lapozz!

Fotó: instagram.com/rozekacsa; Leadfotó: izeknyelven.blog.hu

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!