Isteni gesztenyetorta

Ennek a pazar tortának az elkészítésére érdemes időt áldoznunk, ugyanis istenien finom.

Hozzávalók

A tésztához:

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    4 tojás
  • 4 evőkanál víz
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg liszt
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • fél teáskanál sütőpor

A krémhez:

  • 50 dkg gesztenyepüré
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál rum vagy rumaroma
  • 500 ml tejszín
  • 10 dkg savanykás lekvár

Elkészítés

A tésztához keverjük össze a tojásfehérjét a 4 evőkanál hideg vízzel, a cukrot és vaníliás cukrot szép lassan adjuk hozzá. Miután a tojássárgáját is hozzákevertük, az összedolgozott lisztet, étkezési keményítőt és sütőport is adjuk a masszához. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsiben 170 fokon legalább háromnegyed óráig süssük. A tésztát legalább fél, de lehetőség szerint inkább egy napig hagyjuk szikkadni.

A krémhez a gesztenyepürét habverővel kezdjük el felverni, és eközben fokozatosan adjuk hozzá a rumot és a tejet. A porcukor és a vaníliás cukor hozzákeverését követően verjük kemény habbá a tejszínt, és ezt is forgassuk a masszába. A félbevágott tortalapok közül az elsőre lekvárt kenjünk, az erre borított második lapra pedig a gesztenyekrém felét. A krém maradék részét simítsuk el a torta külső részén.

Kóstold meg a trüffel tortát is!

Oldalak

Sztárok
Egy királyi szakértő szerint Katalin nővérére, Pippa Middletonra különleges feladat várhat, amikor a trónörökös feleségéből királyné lesz.
Fashion&Beauty
Meryl Streep nemcsak tehetséges színésznő, de igazi stílusikon is egyben, aki a hetedik X felett is képes lenyűgözni mindenkit.
Fashion&Beauty
Érdemes egyet beszerezned erre a szezonra, mivel laza, kényelmes, és egyben vagány stílust képvisel.