Illatos, egészséges és elképesztően ízletes: Indiai vöröslencse leves 30 perc alatt

Egy laktató első fogás, aminél gyorsabbat nem találsz.

Indiai vöröslencse leves

Hozzávalók:

  • 20 dkg vöröslencse
  • 2 db paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek citromlé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek olaj
  • fél tk chilipor
  • fél tk őrölt kömény
  • fél tk őrölt koriander
  • só, bors

Elkészítés:

Az olajon pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát, valamint futtassuk meg a zúzott fokhagymát, majd adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, a chiliport, az őrölt köményt, a koriandert és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Főzzük az egészet addig, amíg a paradicsom teljesen pépessé nem válik, és adjuk hozzá a vöröslencsét, majd öntsük fel nagyjából egy liternyi vízzel az egészet. Főzzük addig, amíg a lencse teljesen megpuhul, ha pedig besűrűsödne, adjunk hozzá még vizet. A főzés utolsó 5 percében keverjük hozzá a citromlevet is, végül tejföllel és friss korianderrel tálaljuk.

További két indiai receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!