Recept

Illatos, egészséges és elképesztően ízletes: Indiai vöröslencse leves 30 perc alatt

Egy laktató első fogás, aminél gyorsabbat nem találsz.

Indiai vöröslencse leves

Hozzávalók:

  • 20 dkg vöröslencse
  • 2 db paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek citromlé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek olaj
  • fél tk chilipor
  • fél tk őrölt kömény
  • fél tk őrölt koriander
  • só, bors

Elkészítés:

Az olajon pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát, valamint futtassuk meg a zúzott fokhagymát, majd adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, a chiliport, az őrölt köményt, a koriandert és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Főzzük az egészet addig, amíg a paradicsom teljesen pépessé nem válik, és adjuk hozzá a vöröslencsét, majd öntsük fel nagyjából egy liternyi vízzel az egészet. Főzzük addig, amíg a lencse teljesen megpuhul, ha pedig besűrűsödne, adjunk hozzá még vizet. A főzés utolsó 5 percében keverjük hozzá a citromlevet is, végül tejföllel és friss korianderrel tálaljuk.

További két indiai receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

Recept
Fashion&Beauty
Bár a korral járó változásokat olykor nehéz lehet elfogadni, sokszor valójában ebben rejlik a kulcs, ami a fiatalos, sugárzó külső megjelenéshez vezet.
Egészség
Talán sosem gondoltad volna, de bőrünk bizony rengeteget elárul egészségügyi állapotunkról, olyannyira, hogy egy bőrgyógyász már ránézésre is meg tudja állapítani, ha valamilyen komolyabb...
Lifestyle
Vannak bizonyos élelmiszerek, amiket a kiegyensúlyozott táplálkozás részeként nagyon is érdemes beépíteni az étrendbe, különösen azoknak, akiknek hosszú időn át rossz a hangulata.