Sosem sikerül a piskótatészta? Eláruljuk, hogy lesz tökéletes!

Csak egy dologra kell nagyon figyelned.

Piskótatészta

Hozzávalók:

  • 14 dkg liszt
  • 14 dkg cukor
  • 7 tojás

Elkészítés:

A tojássárgáját habosra keverjük, közben lassanként hozzáadagoljuk a cukor felét. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleszórjuk a maradék cukrot és tovább verjük. Ha kész, nagyon óvatosan, de határozott mozdulatokkal hozzákeverjük a habosra kevert, cukros tojássárgájához, figyelve arra, hogy a hab össze ne törjön. A kész tésztát kivajazott, kilisztezett formába öntjük, és előmelegített sütőben, 160 fokon tűprópáig, kb. 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük. A szép piskóta titka, hogy sütés közben, de legalább az első 10 percben nem nyitjuk ki a sütőajtót.

Két piskótából készült süti receptje a következő oldalon.

Fotó és leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!