Így készíts mennyei narancsfagylaltot!

Ha itt a nyár, itt az ideje, hogy mindenféle fagyit kipróbáljunk. Ilyenkor ajánlatos gyümölcsízűeket fogyasztani, melyek azon kívül, hogy kielégítik az édesség utáni vágyunkat, még némi vitaminnal is ellátnak minket.

Hozzávalók

    Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
  • fél rúd vanília kikapart magja
  • 10 dkg porcukor
  • 2 narancs reszelt héja
  • 4 tojássárgája
  • 3 dl tejszín
  • 1 rúd fahéj
  • 1,5 dl narancslé
  • 4 narancs a tálaláshoz

Elkészítés

Egy lábasba forraljuk fel a narancs reszelt héját és facsart levét a vanília magokkal és a fahéjjal. Vegyünk elő egy tálat, amiben verjük fel fehérre a tojások sárgáját a cukorral, majd öntsük hozzá a kissé lehűlt fűszeres narancslevet. A tejszínt verjük habbá, és adjuk hozzá az edény tartalmához. Tegyük a mélyhűtőbe, és hagyjuk 3 órán keresztül fagyni. Tálaláskor kanalazzuk bele a kibelezett narancsokba.

Kóstold meg a meglepően finom rózsafagyit is!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!