Rózsából fagylalt - meglepően finom!

Nyáron szebbnél szebb virágokban gyönyörködhetünk. Miért ne lehetne ezekből valami finomat készíteni? Mára egy vadrózsaszirmokból készült fagyit ajánlunk.

Hozzávalók:

  • 3 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 3 evőkanál szárított vadrózsaszirom
  • 5 dkg cukor
  • 2 dkg zselatin
  • egy maroknyi friss vadrózsaszirom

Elkészítés:

Áztassuk a zselatint negyed órára hideg vízbe, majd tegyük egy főzőedénybe. Adjuk hozzá a cukrot, tejet és a vadrózsaszirmokat, majd főzzük fel őket. Ezután, folyamatos kevergetés mellett, főzzük a szirupot kb. fél órán keresztül, majd keverjük bele a tejszínt és hagyjuk kihűlni.

Szűrjük át a fagylaltot, majd töltsük egy négyszögletes formába. Bőségesen szórjuk meg a tetejét friss vadrózsaszirmokkal. Tegyük a mélyhűtőbe legalább négy órára, hogy kellőképpen megszilárdulhasson a fagylalt. A kész fagylalt tetejét szitáljuk meg némi porcukorral, majd vegyük ki a formából és egy forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel. Tálaljuk frissen vert tejszínhabbal és gyümölcsökkel.
 

Oldalak

Sztárok
Az 59 éves színésznőt nemcsak a nagysikerű szuperhősfilmben (és folytatásaiban) láthattuk: játszott az Aranyszem című James Bond-filmben, sőt az Elrabolva-sorozatban is ő formálta meg Liam Neeson (ex...
Lifestyle
Ha eddig úgy gondoltad, hogy csak a "későn érek haza, dolgozom", vagy épp a "barátokkal leszek egész este" duma a leggyakoribb azoknál, akik megcsalják párjukat, házastársukat, akkor tévedtél.