Nyár az őszben: Isteni görög saláta, ahogyan a profik készítik

Szendvics mellé, húsokhoz vagy magában is kitűnő választás.

Görög saláta

Hozzávalók:

  • 5 közepes paradicsom
  • 1 kígyóuborka
  • 2 nagy fej lilahagyma
  • 20 dkg olívabogyó
  • 15 dkg feta sajt
  • 5 ek olívaolaj
  • 1 tk citromlé
  • 1 tk bazsalikom
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

A paradicsomot, az uborkát és a hagymát felkockázzuk, majd belekeverjük a kimagozott, karikákra vagy félbe vágott olívabogyót. Hozzáadjuk az ugyancsak kockákra vágott fetát is, majd nyakon öntjük a korábban elkészített, citromlével elkevert, bazsalikommal megszórt olívaolajjal. Óvatosan átforgatjuk az egészet, majd egy-két órára hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek.

Még két fenséges saláta receptért lapozz!

Fotó, leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!