Habkönnyű sajtos roló – nem is olyan bonyolult, mint amilyennek látszik

Egy klasszikus recept.

Sajtos roló

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 28 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 2 dl tejföl
  • tojássárgája a kenéshez

A krémhez:

  • 10 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg sajt
  • 5 dl tej
  • 2 tojás
  • bors

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit alaposan, csomómentesre összedolgozzuk, majd kb. 1,5 órát pihentetjük. Ezután kb. 2 milliméter vékonyra nyújtjuk és késsel 2 centiméteres csíkokra vágjuk. A csíkokat rolórudakra (ha nincs, benedvesített, alufóliával bevont folpack papírhenger is megteszi) tekerjük, megkenjük tojássárgájával és sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük. Eközben a krémhez a margarinból és a lisztből rántást készítünk, felengedjük a tejjel, hozzákeverjük a tojások sárgáit a felvert fehérjével együtt, majd a sajtot is beletesszük, végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha besűrűsödött a massza, akkor hagyjuk egy kissé kihűlni, majd habzsákba töltve, a kisült, ugyancsak kihűlt tésztarudakat megtöltjük vele. A rolók végeit reszelt sajtba nyomjuk és már ehetjük is.

További sajtos süti receptekért lapozz!

Fotó, leadfotó: thegingerbreadartist.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!