Igazi vitaminbomba - Csipkebogyós befőtt

Ősszel nem csak a kertben lelhetünk finomságokra, hisz a természetben járva számos ehető bogyót és termést gyűjthetünk, mint például a csipkebogyó, ami nem csak lekvárként, de befőttként is isteni.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    0,5 kg csipkebogyó
  • 0,25 kg cukor
  • szegfűszeg
  • fahéj
  • 5 dl víz
  • 7 dl ecet ( 10%-os)

Elkészítés

Mossuk meg a bogyókat, majd vágjuk ketté őket és vágjuk le a nem ehető részeket, illetve magozzuk ki őket. A cukrot, a szegfűszeget, a fahéjat, a vizet és az ecetet főzzük össze, majd adjuk a keverékhez a bogyókat is és további 20-30 percig főzzük a hozzávalókat fedő alatt. Ezután szedjük ki a bogyókat, tegyük üvegbe a csipkebogyó termését, a főzetet pedig hagyjuk addig a tűzhelyen, míg be nem sűrűsödik. Az így kapott szirupot töltsük a bogyókra, majd zárjuk le az üvegeket.

Fotók: tasty-dishes.com

Oldalak

Lifestyle
A Fővárosi Állat- és Növénykert április 19. és 21. között rendezi meg a Föld Fesztivált, amelyen látványetetésekkel, állatbemutatókkal, állattréningekkel és kézművesprogramokkal várják a látogatókat...
Utazás
Három autó, egy gyalogos: meg tudod határozni az áthaladás pontos sorrendjét?
Utazás
Vannak slágerországok, amiket a magyarok imádnak meglátogatni az előszezonban. Közben már érdemes lesz kigondolni, külföldön, vagy belföldön kapcsolódnánk-e ki a nyáron.