Tégy az asztalra egy ütős magyarost: Ilyen egy igazi marhapörkölt!

Sós vízben főtt krumplival, de nokedlivel is fenséges.

Marhapörkölt

Hozzávalók:

  • 80 dkg marhalábszár
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 nagy zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 kk gulyáskrém
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

Az apróra felkockázott hagymát olajon megfonnyasztjuk, majd megfuttatjuk rajta az ugyancsak felaprított paprikát. Meghintjük pirospaprikával, ezután mehet bele a kockákra vágott marhahús, amit nagyobb lángon hirtelen megpirítunk. Mérsékeljük a lángot, sózzuk, borsozzuk, hozzákanalazzuk a gulyáskrémet, beledobjuk a karikákra vágott paradicsomot és kevés vízzel, fedő alatt puhára pároljuk a húst. Ha kész, ízesíthetjük még egy kis piros arannyal, szórhatunk rá friss petrezselyemzöldet, de pikánsabbá tehetjük néhány karika csípős paprikával is.

További mennyei pörkölt receptekért lapozz!

Fotó, leadfotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!