Igazán omlós, isteni linzer - Baracklekvárral, mert úgy az igazi
Érdekes, hogy én néhány édességgel úgy vagyok, hogy kicsiként nem annyira szerettem, de most nagy kedvencem. Kár, hogy épp nem fordítva van a dolog, gyerekkoromban legalább még nem aggódtam az alakom miatt. A linzerrel ma már jó barátnők vagyunk, mondhatni túl jók is. Megosztom Veled ezt a szuper receptet, mellyel igazán omlós, isteni sütiket tudsz készíteni.
Hozzávalók (kb. 30 db linzerhez)
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 db tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél citrom reszelt héja
- 1 teáskanál sütőpor
- 15 dkg sárgabaracklekvár
Elkészítés
Egy tálban a lisztet, a sütőport, a citromhéjat és a cukrokat összekeverjük, belemorzsoljuk a vajat és hozzáadjuk a tojássárgáját, majd jól összegyúrjuk. A kész tésztánkat egy órára hűtőbe tesszük. Ha letelt az idő, levágunk belőle egy darabot és porcukrozott deszkán fél cm-esre nyújtjuk. Linzerformákat szaggatunk belőle és felsorakoztatjuk (az egyik fele legyen lyukas, hiszen a sütik tetejére ez fog kerülni). Előmelegített sütőben, kb. 10 percig sütjük, 180 fokon. A lyukas és sima lapokat baracklekvárral összeragasztjuk, és vaníliás porcukorral meghintjük a tetejét.
Karácsonyi sütikért kattints a következő oldalra!