Köret és hús egyben? Ezt a receptet imádni fogod! Húsos krokett egyszerűen

Nem kell külön vesződnöd a fogások elkészítésével.

Húsos krokett

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 20 dkg darált hús
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek paradicsompüré
  • 2 db tojás
  • liszt
  • búzadara
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • pirospaprika
  • só, bors

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, és még melegen összetörjük. Az apróra vágott hagymát és a fokhagymát kevés olajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint pirospaprikával ízesítjük, majd rátesszük a paradicsompürét és a húst. Amikor minden készre főtt, belekeverjük az összetört krumplit, hozzáadunk egy tojást és annyi búzadarát, hogy formázható keveréket kapjunk. Lisztes kézzel rudakat formázunk belőle, lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban hirtelen kisütjük.

További két krumplis receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!