Pasifogó vacsoraötlet: Diós, fehérboros sertéskaraj

Különleges, mégis egyszerű főétel, amit még azok is eltudnak készíteni, akik nem olyan jártasak a konyhában.

Diós, fehérboros karaj - Hozzávalók:

  • 1 kg karaj
  • 10 dkg összetört dió
  • 2 ek méz
  • fél dl száraz fehérbor
  • fokhagyma
  • vöröshagyma
  • olaj
  • sülthús fűszersó

Elkészítés

A karajt tisztítsuk meg, majd szórjuk meg a fűszersóval. Tegyük egy tepsibe, majd locsoljuk meg egy kis olajjal. A hagymát és a fokhagymát pucoljuk meg és aprítsuk fel, majd tegyük a hús mellé. Öntsük fel a fehérborral, takarjuk le és 180 fokon süssük 45 percig. A mézet keverjük össze az apróra vágott dióval és kenjük meg vele a húst. Süssük további 15 percig immár fedő nélkül. Rizzsel és párolt zöldségekkel tálaljuk.

A romantikus vacsorához már csak egy jó leves és egy desszert hiányzik! Ha kíváncsi vagy, hogy mit ajánlunk, lapozz a következő oldalra!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!