Pasifogó vacsoraötlet: Diós, fehérboros sertéskaraj
Különleges, mégis egyszerű főétel, amit még azok is eltudnak készíteni, akik nem olyan jártasak a konyhában.
Diós, fehérboros karaj - Hozzávalók:
- 1 kg karaj
- 10 dkg összetört dió
- 2 ek méz
- fél dl száraz fehérbor
- fokhagyma
- vöröshagyma
- olaj
- sülthús fűszersó
Elkészítés
A karajt tisztítsuk meg, majd szórjuk meg a fűszersóval. Tegyük egy tepsibe, majd locsoljuk meg egy kis olajjal. A hagymát és a fokhagymát pucoljuk meg és aprítsuk fel, majd tegyük a hús mellé. Öntsük fel a fehérborral, takarjuk le és 180 fokon süssük 45 percig. A mézet keverjük össze az apróra vágott dióval és kenjük meg vele a húst. Süssük további 15 percig immár fedő nélkül. Rizzsel és párolt zöldségekkel tálaljuk.