Hűsítő mentás kefir kovászos uborkával

Először talán furcsán hangozhat a recept neve, de ha jobban belegondolunk, mi is hűsítene nyáron jobban, mint a kefir és a kovászos uborka savanykás íze. Ráadásul a menta kitűnő nyári frissítő növény. Egy próbát megér!

Hozzávalók

    Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
  • kovászos uborka és leve
  • metalevelek
  • kaukázusi kefir
  • őrölt feketebors

Elkészítés

Vegyünk ki a hűtőből egy kovászos uborkát, majd vágjuk fel kis darabokra. Tegyük a darabokat egy pohárba, tépkedjünk rá mentaleveleket, félig öntsük fel uborka lével, majd ízesítsük kevés sóval és borssal, végül öntsük fel a tetejéig kefirrel. Tegyük vissza a hűtőbe állni, majd tálaláskor díszítsük mentalevéllel.

Ha még több felfrissülésre vágysz, kóstold meg a citromos-uborkás jégkrémet!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!