Hűsítő mentás kefir kovászos uborkával
Először talán furcsán hangozhat a recept neve, de ha jobban belegondolunk, mi is hűsítene nyáron jobban, mint a kefir és a kovászos uborka savanykás íze. Ráadásul a menta kitűnő nyári frissítő növény. Egy próbát megér!
Hozzávalók
- kovászos uborka és leve
- metalevelek
- kaukázusi kefir
- só
- őrölt feketebors
Elkészítés
Vegyünk ki a hűtőből egy kovászos uborkát, majd vágjuk fel kis darabokra. Tegyük a darabokat egy pohárba, tépkedjünk rá mentaleveleket, félig öntsük fel uborka lével, majd ízesítsük kevés sóval és borssal, végül öntsük fel a tetejéig kefirrel. Tegyük vissza a hűtőbe állni, majd tálaláskor díszítsük mentalevéllel.
Ha még több felfrissülésre vágysz, kóstold meg a citromos-uborkás jégkrémet!