Hagyományos humusz, ahogy Jamie Oliver készíti
A humusz egy viszonylag megosztó finomság, de ez a recept még azokat is meggyőzheti, akik nem a legnagyobb rajongói.
Hozzávalók
- 2 x 400 g konzerv csicseriborsó
- 4 tk tahini
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk zúzott tengeri só
- 6 ek extra szűz olívaolaj
- 3 és fél ek frissen facsart citromlé
Humusz: elkészítés
A csicseriborsót öblítsük le hideg vízben, majd tegyük bele az aprítógépbe. Ekkor jöhet hozzá a tahini, a zúzott fokhagyma, a só, a citromlé, az olívaolaj és 7 evőkanálnyi a csicseriborsó levéből. (Ha az aprítógépünk olyan típusú, akkor folyamatosan is önthetjük hozzá az olívaolajat.) Ha szép krémes állagú lett, öntsük ki egy tányérra, majd locsoljunk rá még egy kis olívaolajat és ízlés szerint hintsük meg egy kis pirospaprikával illetve aprított korianderrel vagy petrezselyemmel és díszíthetjük néhány szem egész csicseriborsóval is.