A forróságban nincs jobb, mint egy hideg uborkaleves

Nemcsak a tűzhely használatától kíméled meg magad ezzel a levessel, de a kalóriáktól is.

Hideg uborkaleves

Hozzávalók:

  • 2 db kígyóuborka
  • 1 l joghurt
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 csokor kapor
  • só, bors

Elkészítés:

Az uborkákat mosd meg, töröld szárazra és nagylyukú reszelőn gyaluld le. Tedd egy tálba és forgasd össze sóval. A joghurtot keverd össze annyi vízzel, hogy leves állagot kapjon a folyadék (1-3 dl, a joghurt sűsűségétől függően). Tedd bele a zúzott fokhagymát, az olajat, a borsot, az apróra vágott kaprot. Ha az uborka kiengedte a levét, mehet bele az is. Ne ülj fel annak a tévhitnek, hogy az uborka levét ki kell csavarni! Miért is öntenénk ki az isteni levét?! Ha minden együtt van, ízlésed szerint adhatsz hozzá még sót.

Még két hűsítő recept a következő oldalon.

Fotó: dishmaps.com

Oldalak

  • 1
  • 2