Tejszínes eperkrémleves – még sosem ettél ilyen finomat

Addig hozzuk ki a legtöbbet az eperből, amíg szezonja van!

Tejszínes eperkrémleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg eper
  • 2 ek porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom leve
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejszín

Elkészítése:

A megmosott, kicsumázott eperből félreteszünk néhány szemet, a többit félbevágjuk. A gyümölcsöt összeturmixoljuk a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromlével, a tejjel és a tejszínnel. A levest legalább egy órán át hűtőben pihentetjük, tálalásnál pedig a megmaradt eperrel, mentalevéllel vagy vaníliafagyival díszítjük.

Még két isteni gyümölcsleves receptért lapozz a következő oldalra!

Fotók: 123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!