Hideg avokádós uborka-krémleves - Hűsítő finomság az ősz első napjaira

Az avokádós uborka-krémleves egy kiváló hűsítő és laktató ebéd, amely könnyen elkészíthető, még csak főzni sem kell. Íme, a receptje!

Hozzávalók

  • 50 dkg uborka
  • 1 avokádó
  • 2 mogyoróhagyma
  • 3 ek citromlé
  • fél csésze koriander
  • só ízlés szerint
  • csipet cayenne bors
  • ​fél csésze víz

Elkészítés

Az uborkát hámozzuk meg, vágjuk nagyobb darabokra, az avokádót vágjuk ketté és szedjük ki a magját, majd az összes hozzávalóval együtt tegyük bele a turmixgépbe. Pépesítsük, majd egy rövid időre helyezzük hűtőbe és máris fogyaszthatjuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotók: thenorwegianhausfrau.com

Oldalak

Egészség
Brit tudósok megállapították, hogy egy szemlátomást "hétköznapi", sok idősebb embernél előforduló tünet jelezheti előre az Alzheimer-kórt.
Lifestyle
Ha szeretsz étteremben enni és kedveled a gourmet fogásokat, akkor biztosan jártál már olyan helyen, ahol a luxuskörülmények közt felszolgált ételek egészen aprócskák voltak. Nos, ennek is megvan az...
Sztárok
Volt idő, amikor az Oscar-díjas színésznő előre rettegett a csókjelenetektől. Hathaway friss interjújában egy több évtizedes kulisszatitokba avatta be a közönséget.