Hideg avokádós uborka-krémleves - Hűsítő finomság az ősz első napjaira

Az avokádós uborka-krémleves egy kiváló hűsítő és laktató ebéd, amely könnyen elkészíthető, még csak főzni sem kell. Íme, a receptje!

Hozzávalók

  • 50 dkg uborka
  • 1 avokádó
  • 2 mogyoróhagyma
  • 3 ek citromlé
  • fél csésze koriander
  • só ízlés szerint
  • csipet cayenne bors
  • ​fél csésze víz

Elkészítés

Az uborkát hámozzuk meg, vágjuk nagyobb darabokra, az avokádót vágjuk ketté és szedjük ki a magját, majd az összes hozzávalóval együtt tegyük bele a turmixgépbe. Pépesítsük, majd egy rövid időre helyezzük hűtőbe és máris fogyaszthatjuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotók: thenorwegianhausfrau.com

Oldalak

Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?
Lifestyle
Egyre több kutatás bizonyítja, hogy több zöldség és gyümölcs héja igazi tápanyagbomba – tele van rosttal, antioxidánsokkal, és olyan jótékony vegyületekkel, amelyek támogatják a szervezetet.
Lifestyle
A Brit Biológiai Társaság csak nézett, hogy a lény nem retteg a sugárzástól, hanem legszívesebben azt „eszi reggelire”.
Lifestyle
Ha szeretnéd, hogy a reggel elfogyasztott tojástól jól lakj, és ne legyél éhes egészen ebédig, akkor ne kenyérrel edd a rántottát, hanem csempészd bele ezt a filléres hozzávalót.
Sztárok
Kamilla állítólag nemrégiben egy meglepő okból kifolyólag azt tanácsolta a jövendőbeli királynak, hogy váljon el feleségétől, Katalintól – vajon mindez a hercegné ellen szólt?
Lifestyle
A Bak számára a nap második felében felcsillan egy új lehetőség. Napi horoszkóp.
Sztárok
Avril Lavigne kétségkívül azon előadók táborát erősítette a 2000-es évek elején, akikért emberek milliói rajongtak: nem csupán tehetsége és sikeres dalai, de vagány külseje is egyedivé, valamint...