Hétvégi luxusreggeli: Benedict tojás

Nem állítjuk, hogy gyors és azt sem, hogy egyszerű, de azt garantáljuk, hogy ezzel a reggelivel bárkit leveszel a lábáról. Főleg, ha még ágyba is viszed neki...

Benedict tojás

Hozzávalók:

  • 10 tojás (4 egész tojás és 6 tojás sárgája)
  • 4 császárzsömle
  • 4 szelet minőségi sonka (lehet füstölt is)
  • 20 dkg olvasztott vaj (nem mararin!)
  • fél citrom leve
  • 1 tk ecet
  • só, bors

Elkészítés:

Két dologtól lesz mennyei ez a reggeli: a tojás állagától és a mártástól. Az utóbbihoz egy leegyszerűsített receptet adunk: nem kell gőz fölött kevergetned a tojássárgáját! Tedd egy turmixba a citromlével és adj neki 2 percet. Utána mehet hozzá az olvasztott vaj és turmixold még 2 percig - készen is van!

A sonkaszeleteket süsd meg, tedd félre. A zsemléket úgy vágd fel, hogy kicsit több alja maradjon (csak ezt használjuk). A sonka zsírjában pirítsd meg a szeleteket.

A tojásnál nem lehet megúszni a folyamatokat. Forralj egy lábosban vizet, majd vedd le annyira a hőfokot, hogy már csak gyömgyözzön a víz. Tedd bele az ecetet. Egy kanállal keverd meg a vizet (mintha örvényt csinálnál), és oda csúsztasd be a tojást, nagyon óvatosan. 2.5 perc elég is neki.

Jöhet a tálalás: egy szelet zsemlét kenj meg a mártással, tégy egy sonkát, ültesd rá a buggyantott tojást, és locsold meg mártással.

További receptekért lapozz a következő oldalra!

Leadfotó: simplyrecipes.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!

Kövess minket a Facebookon is!