Házilag készített ketchup - Recept

Ha te is unod már a bolti ketchupokat, akkor ideje otthon elkészítened! Gyorsan elkészül és nincs tele tartósítószerrel.

Hozzávalók

  • 5 kg paradicsom
  • 25 dkg cukor
  • 4 dkg mustár
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 9 szem szegfűbors
  • 7 szem szegfűszeg
  • 1/2 tk fahéj
  • 2 db babérlevél
  • 1 dl 20%-os ecet
  • só, bors

Elkészítés

Mossuk meg a paradicsomokat, majd daraboljuk apróra a hagymával együtt. Futtassuk meg a hagymát olajon, majd reszeljük bele a fokhagymát is, és folytassuk a főzést. Ezt követően öntsük a paradicsomot egy lábasba, és szórjuk rá a hagymát. Ha beleraktuk a lábasba, akkor adjuk hozzá a fahéjat, a borsot, a sót, az ecetet, a cukrot, a szegfűszeget, a borsot és a mustárt. Alaposan keverjük össze, majd 50-60 percig főzzük folyamatosan.

Miután kész, nyomjuk át egy paradicsompasszírozón a főzetet, majd botmixerrel keverjük össze alaposan. Ezután tegyük vissza a tűzre, és körülbelül 3 óra hosszán át főzzük készre.

Ha szereted a házilag készült szószokat, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Ínycsiklandó mozzarellafalatok paradicsommal - Recept

Fotó: honeyandfigskitchen.com

Oldalak

Lifestyle
A Fővárosi Állat- és Növénykert április 19. és 21. között rendezi meg a Föld Fesztivált, amelyen látványetetésekkel, állatbemutatókkal, állattréningekkel és kézművesprogramokkal várják a látogatókat...
Utazás
Három autó, egy gyalogos: meg tudod határozni az áthaladás pontos sorrendjét?
Utazás
Vannak slágerországok, amiket a magyarok imádnak meglátogatni az előszezonban. Közben már érdemes lesz kigondolni, külföldön, vagy belföldön kapcsolódnánk-e ki a nyáron.