Házias ízek: csirkepaprikás

Szombati ebédnek remek választás a csirkepaprikás. Íme egy recept, melynek segítségével elkészítheted!

Hozzávalók:
• 1350 g egész csirke
• 1 felaprított hagyma
• 1 leveles zellerszár
• 1 evőkanál baromfifűszer
• 1 teáskanál szegfűbors
• 1 teáskanál szárított bazsalikom
• ½ teáskanál só
• 1 teáskanál feketebors
• 1 teáskanál fűszersó
• 1 (275 g) konzerv csirkekrém vagy csirke húsleves (tetszés szerint)

Nokedli
• 4 db tojás
• 2 evőkanál olivaolaj
• 1 evőkanál só
• 1 teáskanál feketebors
• 2 pohár víz
• 4 pohár liszt

Elkészítés:
A csirkét, hagymát, zellert egy nagy edénybe tesszük és felöntjük vízzel. Baromfifűszerrel, egész szegfűborssal, bazsalikommal, fél teáskanál sóval, fűszer sóval és egy teáskanál borssal fűszerezzük. Felforraljuk, majd csökkentett hőmérsékleten körülbelül még 2 óráig főzzük. Ha megfőtt, kivesszük a csirkét és leszűrjük a levest. Hozzákeverjük a csirkekrém-húslevest és lassú tűzön tovább főzzük. A húst kihűtjük. Egy közepes tálban összekeverjük a tojást, olivaolajat, sót, borsot és vizet, amihez fokozatosan, kevergetés mellett adjuk a lisztet. Kanál segítségével kis adagokat formázunk és ezeket a húslevesbe ejtjük. Lefedve, 15 percig főzzük.

 

A videóban a káposztás palacsinta, majd a csirkepaprikás elkészítése látható:

Kétszersült minden szombaton a FEM3 műsorán.

Oldalak

Lifestyle
A Kos jegy szülötte végtelen energiával és erővel rendelkezik, ennek pedig az egyik forrása a táplálkozás. Azonban nem mindegy mit és mennyit visz be szervezetébe, hogy az megfelelően működjön.
Home&Design
Ahogy beköszönt a tavasz és közeledik a húsvét, sokan szeretnék otthonukat friss, vidám és ünnepi hangulatba öltöztetni. Ehhez adunk most kreatív, praktikus ötleteket!
Lifestyle
Rengetegféle hobbi közül választhatunk a mindennapok során, teljesen eltérő, hogy kinek mi válik be, mit élvez a legjobban. Létezik viszont egy hobbi, mely egyetlen forintba sem kerül, bármikor...