Házi müzliszelet - Egész napi energia

A reggeli a nap legfontosabb étkezése, de a rohanó életmód miatt sokszor csak egy müzliszeletet van időnk bekapni. A probléma az, hogy rengeteg cukrot tartalmaznak ezek az édességek, de mutatunk egy olyan alternatív receptet, amit te is otthon el tudsz készíteni, és így cukorszegény, de energiabomba szeletet falatozhatsz.
A datolyát aprítógépben pépesre daráljuk, amíg gombóccá nem áll össze. A zabpelyhet, mandulát, napraforgómagot, tökmagot egy serpenyőben pirítsuk meg. Egy nagy tálba öntsük a pirított magokat, a mézet és a darált datolyát, majd gyúrjuk össze. Sütőpapírral kibélelt tepsibe egyenletesen simítsuk el, majd 180 fokon 10 percig süssük. Ha kivettük
Hozzávalók (10 szelethez)
- 20 dkg datolya
- 20 dkg zabpehely
- 5 dkg szeletelt mandula
- 5 dkg napraforgómag
- 3 dkg tökmag
- 10 dkg mazsola
- 7 dkg méz
Elkészítés
A datolyát aprítógépben pépesre daráljuk, amíg gombóccá nem áll össze. A zabpelyhet, mandulát, napraforgómagot, tökmagot egy serpenyőben pirítsuk meg. Egy nagy tálba öntsük a pirított magokat, a mézet és a darált datolyát, majd gyúrjuk össze. Sütőpapírral kibélelt tepsibe egyenletesen simítsuk el, majd 180 fokon 10 percig süssük. Ha kivettük a sütőből, vágjuk föl 10 egyenlő részre, és hagyjuk kihűlni.
Hogy ne tapadjon hozzá a kezünk, csomagoljuk sütőpapírba.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!





























