Házi burgonyachips egyenesen a sütőből - Egyszerű és villámgyors
A közös filmezés és családi mókák elengedhetetlen kelléke a ropogtatnivaló. Bár a chips sokunk kedvence, a magas olajtartalma miatt, ami a sütés közben kerül bele, mindenkit eltántorít a fogyasztásától. Azonban ez a recept ennek a finomságnak a sütőben készülő verzióját mutatja meg, így a család bátran fogyaszthatja.
Hozzávalók
- 4 db sütni való burgonya
- 3 evőkanál olívaolaj
- fél citrom leve
- só
Elkészítés
A burgonyát alaposan mossuk meg, majd héjastul uborkaszeletelő segítségével vágjuk nagyon vékony, egyforma vastagságú szeletekre. A burgonyaszeleteket az olaj és a citrom keverékével keverjük el, majd szilikonos sütőpapírra terítsük szét úgy, hogy ne fedjék egymást. A sütőt melegítsük elő 180 fokra és 10 perc alatt süssük hólyagosra a chipsünket. Sózzuk és fogyasszuk egészséggel.