Hamis carbonara baconnel és kelbimbóval - Turbózd fel az eredetit!

Szereted az olasz carbonara spagettit, de már olyan sokszor elkészítetted, hogy meg is untad? Turbózd fel egy kicsit! Hogy hogyan? Mutatunk hozzá egy izgalmas receptet!

Hozzávalók

  • 12 szelet apróra vágott bacon
  • 2 csésze kelbimbó
  • 1/2 tk fekete bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 200 g bucatini tészta
  • 3 tojás
  • 1,5 csésze frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítés

A felaprított szalonnát süssük ki, a tésztát pedig főzzük meg. A serpenyőből tegyük át a szalonnát egy papírtörlővel kibélelt tányérra, a szalonna zsírjának a felét tegyük félre és csak a másik fele maradjon benne. Erre tegyük a megtisztított, durvára vágott és borssal megszórt kelbimbót. Kevergetve pároljuk 6-8 percig, ekkor adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. Keverjük el, majd egy perc múlva az egészet öntsük ki egy tálba. A tojást verjük fel és keverjük hozzá a reszelt parmezánt. A szalonnát tegyük vissza a serpenyőbe, ehhez pedig adjuk hozzá a tésztát. Alacsony lángon forgassuk össze, majd vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a tojásos keveréket. Keverjük el, majd adjuk hozzá a félretett kelbimbóhoz. Forgassuk össze és azonnal tálaljuk.

Fotó: easypeasyeats.com

Oldalak

Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...
Sztárok
György hercegnek számos regulának kell megfelelnie, melyek között van olyan, ami azt szabályozza, milyen ruhák alkothatják a gardróbját.