Hamis carbonara baconnel és kelbimbóval - Turbózd fel az eredetit!

Szereted az olasz carbonara spagettit, de már olyan sokszor elkészítetted, hogy meg is untad? Turbózd fel egy kicsit! Hogy hogyan? Mutatunk hozzá egy izgalmas receptet!

Hozzávalók

  • 12 szelet apróra vágott bacon
  • 2 csésze kelbimbó
  • 1/2 tk fekete bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 200 g bucatini tészta
  • 3 tojás
  • 1,5 csésze frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítés

A felaprított szalonnát süssük ki, a tésztát pedig főzzük meg. A serpenyőből tegyük át a szalonnát egy papírtörlővel kibélelt tányérra, a szalonna zsírjának a felét tegyük félre és csak a másik fele maradjon benne. Erre tegyük a megtisztított, durvára vágott és borssal megszórt kelbimbót. Kevergetve pároljuk 6-8 percig, ekkor adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. Keverjük el, majd egy perc múlva az egészet öntsük ki egy tálba. A tojást verjük fel és keverjük hozzá a reszelt parmezánt. A szalonnát tegyük vissza a serpenyőbe, ehhez pedig adjuk hozzá a tésztát. Alacsony lángon forgassuk össze, majd vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a tojásos keveréket. Keverjük el, majd adjuk hozzá a félretett kelbimbóhoz. Forgassuk össze és azonnal tálaljuk.

Fotó: easypeasyeats.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Irritációt és szárazságot észlelni bőrünk bármely területén kellemetlen. Száraz szemhéjjal küzdeni viszont különösen fájdalmas és zavaró tud lenni.
Lifestyle
Ennyire hatékony és sokoldalú ital nem igen van, szóval érdemes már most raktároznod belőlük, hogy mindig kéznél legyenek!
Lifestyle
Az Ikrek óriási terhektől szabadul ma meg. Napi horoszkóp!