Így varázsolj gombából roppanós hamis bacont
Rengeteg ételhez tökéletes ez a különleges ötlet.
Hamis bacon gombából
Persze azt mind tudjuk, hogy zöldségből nem lesz szalonna, de ezzel a trükkel mégis roppanós falatokat tehetünk a tányérra hús felhasználása nélkül.
Összetevők:
- 20 dkg shiitake gomba
- 1,5 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál juharszirup
- 1 teáskanál pirospaprika
- Őrült chili por ízlés szerint
- Só ízlés szerint
- 1/2 teáskanál fekete bors
Elkészítés:
1. Gyújtsd be 230 fokra a sütőt és helyezz bele egy tepsit, hogy az is felmelegedjen. Egy konyharuhával tisztítsd meg a gombát, de ne mosd meg, különben még felesleges vizet szív magába. Szedd le a szárakat, majd az előmelegített tepsiben keverd össze a gombák tetejét az olívaolajjal és a sóval. Süsd pirulásig, ez kábé 8 percet vesz igénybe.
2. Keverd össze a juharszirupot, a pirospaprikát, a chili port és a borsot, az így elkészült pácba pedig forgasd bele a még langyos gombákat. Ismét mehet sütőbe, egészen még szép pirosra és roppanósra nem sül.