Így varázsolj gombából roppanós hamis bacont

Rengeteg ételhez tökéletes ez a különleges ötlet.

Hamis bacon gombából

Persze azt mind tudjuk, hogy zöldségből nem lesz szalonna, de ezzel a trükkel mégis roppanós falatokat tehetünk a tányérra hús felhasználása nélkül.

Összetevők:

  • 20 dkg shiitake gomba
  • 1,5 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál juharszirup
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • Őrült chili por ízlés szerint
  • Só ízlés szerint
  • 1/2 teáskanál fekete bors

Elkészítés:

1. Gyújtsd be 230 fokra a sütőt és helyezz bele egy tepsit, hogy az is felmelegedjen. Egy konyharuhával tisztítsd meg a gombát, de ne mosd meg, különben még felesleges vizet szív magába. Szedd le a szárakat, majd az előmelegített tepsiben keverd össze a gombák tetejét az olívaolajjal és a sóval. Süsd pirulásig, ez kábé 8 percet vesz igénybe.

2. Keverd össze a juharszirupot, a pirospaprikát, a chili port és a borsot, az így elkészült pácba pedig forgasd bele a még langyos gombákat. Ismét mehet sütőbe, egészen még szép pirosra és roppanósra nem sül.

Fotó:123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2