Egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád: Íme a tökéletes kocsonya receptje

Ebben a hónapban kihagyhatatlan.

Hagyományos kocsonya

Hozzávalók:

  • 1 kg kocsonyahús (csülök, disznófül, köröm)
  • 80 dkg sovány sertéscomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • babérlevél
  • só, egész bors

Elkészítés:

A kocsonyahúst alaposan megtisztítjuk, ha szőr van rajta, lepörzsöljük, és forró vízzel leöblítjük. A színhúst nagyobb darabokra vágjuk, majd a kétféle húst egy nagyobb edénybe tesszük, és felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Miután felforrt, beledobjuk a megtisztított sárga- és fehérrépát, a babérleveleket, valamint a kétféle hagymát és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd addig főzzük, amíg a hús a csontról szinte már teljesen leválik. Amikor a kocsonya elkészült, a tetejére összegyűlt zsiradékot óvatosan leszedjük róla, tányérokba porciózzuk a kocsonyahúst és a combot (úgy, hogy minden tálba jusson mindegyikből), a húsokat leborítjuk a bőrdarabkákkal, répát teszünk melléjük és felöntjük a leszűrt lével. A kocsonyákat ezután hideg helyen hagyjuk kihűlni és megdermedni, ezután pedig már fogyaszthatjuk is – frissen sült fehér kenyérrel a legjobb!

További két disznóságért lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2