Egy örök klasszikus: Hagyományos rakott krumpli – Íme a tökéletes recept!
Pont olyan, mint amit a nagyi csinált.
Rakott krumpli
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 15 dkg füstölt szárazkolbász
- 10 dkg trappista sajt
- 6 db tojás
- 5 dl tejföl
- margarin
- só
Elkészítés:
A megmosott burgonyát héjával együtt sós vízben puhára, a tojásokat pedig körülbelül 10 perc alatt keményre főzzük. Ha elkészültek, a krumplit és a tojást is megpucoljuk, majd a kolbásszal együtt felkarikázzuk őket. Egy tűzálló edény alját vékonyan kikenjük margarinnal, és jöhet a rétegezés: egy réteg sózott burgonya, egy réteg tojás, egy réteg kolbász – ezt addig ismételjük, amíg az alapanyagok el nem fogynak. Az egészet leöntjük sós tejföllel, végül reszelt sajtot szórunk rá. Előmelegített sütőben 165 fokon körülbelül 40 perc alatt készre sütjük.