Ősrégi, de isteni recept - Ilyen a tökéletes vasárnapi tyúkhúsleves

Egy étel, ami nem hiányozhat vasárnap az asztalról.

Tyúkhúsleves

Hozzávalók:

  • 1 tyúk
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyem gyökér
  • 1 db karalábé
  • 1 db zeller
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 db hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek vegeta
  • só, bors

Elkészítés:

A megtisztított tyúkról vágd le a comb- és a mellrészt, ezekből ugyanis finom főételt készíthetsz. A tyúk többi részét viszont rakd fel körülbelül 5 liter hideg vízben főni, ha pedig felforrt, szedd le a habját, és csak ezután ízesítsd sóval és egész borssal. Nagyjából fél órán keresztül főzd így a levest, közben pedig folyamatosan habozd le. Ha letelt az idő, rakd bele az apróra vágott zöldségeket és a vegetát, majd kis lángon főzd addig, amíg a hús teljesen puha nem lesz. Az igazán jó húsleves titka abban rejlik, hogy nagyon kis lángon, legalább 4-5 órán keresztül főzd a levest, és figyelj oda arra, hogy soha ne forrald erősen, ugyanis úgy zavaros lehet a végeredmény. Ha a tyúkhúsleves elkészült, szűrd le, és készíts hozzá finommetéltet betétként, ezt azonban mindig külön főzd ki, és tedd leszűrve a leves mellé tálaláskor, soha ne bele az egész fazék ételbe, ugyanis úgy szétázhat.

Lapozz egy vasárnapi főételért és desszertért!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!