Olyan, mint az eredeti – Gyros házilag, gluténmentes pitában

Nincs olyan ember, aki nemet tudna mondani egy jó gyrosra, főleg ha házilag készül.
Gyros gluténmentes pitában
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 2-3 ek olaj
- görög fűszerkeverék
- só, bors
A salátához:
- 1 fej jégsaláta
- 1 fej káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db kígyóuborka
- 2 db paradicsom
Az öntethez:
- 1 pohár natúr joghurt
- 1 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
A pitához:
- 500 g gluténmentes lisztkeverék
- 500 ml langyos víz
- 1 csomag gluténmentes szárított élesztő
- 1 tk cukor
- 1 tk só
- 1 tk útifű maghéj
- 2 ek olaj
Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra vagy ízlés szerint kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a görög fűszerkeverékkel, majd egy kicsit állni hagyjuk. Körülbelül 15 perc múlva egy serpenyőben olajat forrósítunk, és megpirítjuk rajta a húst. Ha ez elkészült, a saláta hozzávalóit kockákra vágjuk, és egy tálban összekeverjük – hasonlóképp teszünk az öntet hozzávalóival, amiket szintén összekeverünk, a végén pedig hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát is. A pita elkészítését azzal kezdjük, hogy a langyos vízben elkeverjük a cukrot, és ebben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet összekeverjük a sóval és az útifű maghéjjal, majd a keveréket a felfuttatott élesztőhöz adjuk. Pár percig dagasztjuk a tésztát egy dagasztógép segítségével, közben pedig hozzákeverjük az olajat is. A tésztát ezután nyolc egyenlő részre osztjuk, és korongokat formázunk belőle. Letakarjuk, és körülbelül 20 percig kelesztjük, majd előmelegített sütőben, 220 fokon nagyjából 8 percig sütjük az egyik, majd a másik felét. Ha elkészült, tálaláskor a pitába töltjük először a salátát, aztán a húst, végül pedig mehet rá az öntet, ízlés szerint akár csípős szósszal is meglocsolhatjuk.