Habkönnyű citrompuding, kandírozott citromkarikával

Könnyed, nyári finomság.

Citrompuding

Hozzávalók:

  • 15 dk cukor
  • 5 dkg kukoricakeményítő
  • 6 dl tej
  • 1 nagy tojás felverve
  • 1 tojássárgája
  • 2 tk friss citromhéj
  • 1.5 friss citromlé (kb. 3-4 citromból)
  • 1 ek vaj, szobahőmérsékletű

Elkészítés:

Keverjük össze a cukrot, a citromhéjat és kukoricakeményítőt egy lábosban. A tejet, a tojást és a tojássárgáját keverjük össze egy tálban. Folyamatos keverés közben, lassan csurgassuk a folyadékot a a lábosba. Közepes lángon, folyamatosan keverjük addig, amíg besűrűsödik. Ekkor vegyük le a tűzről, dobjuk bele a vajat, keverjük el benne, majd jöhet a citromlé is. Adagoljuk kis tálakba. Tehetünk a tetejére tejszínhabot is.

A kandírozott citromszeletek

Hozzávalók:

  • 1-2 kis citrom
  • 15 csésze cukor
  • 2 dl víz

Vékony szeletekre vágjuk a citromot, kipöcküljük belőle a magokat. Terítsünk a sütőrácsra sütőpapírt. Egy kis serpenyőben forraljuk fel a cukrot és a vizet. Dobjuk bele a citromszeleteket. Forraljuk 5-7 percig, amíg a citromszeletek áttetszőek és puhák lesznek. Csipesszel vegyük ki, tegyük a papírra, és sokáig hagyjuk ott (3-4 óra, vagy több), amíg meg nem szilárdul rajta a cukor. Ebből csinálhatunk többet is, mert eláll és szépen díszíthetünk vele, ráadásul még finom is!

Citromos receptek a következő oldalon is.

Fotó: biggirlssmallkitchen.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!