Recept

Ha tavasz, akkor borsóleves – mennyei fogás 30 perc alatt

Sokunk kedvence a borsóleves, de mindannyian kicsit máshogy szeretjük. Most egy tavaszi változatot hoztunk el nektek, kevés tejszínnel és sok zöldséggel. Kiváló fogás lehet egy laza délután, vagy egy vasárnapi ebéd alkalmával is.

Hozzávalók – 4 főre

  • 2 ek olaj
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk paradicsompüré
  • 1 tk pirospaprika
  • 1,2 l víz vagy zöldségalaplé
  • só, bors
  • 1 ek keményítő
  • 50 ml tejszín
  • 300 g zsenge zöldborsó
  • pár csepp citromlé
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés

A tavaszi borsóleves elkészítéséhez az olajat egy lábasba öntjük, a sárgarépát és a fehérrépát kisebb kockákra vágjuk. Az olajat felhevítjük, és rádobjuk a répákat, valamint a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd pár perc alatt közepes lángon lepirítjuk őket. Rádobjuk a paradicsompürét, a pirospaprikát, és felöntjük a vízzel vagy alaplével.

Sózzuk, borsozzuk, és kb. 20 percig főzzük vigyázva, hogy a zöldségek ne főjenek szét. A keményítőt kikeverjük a tejszínnel, és a levesbe csorgatjuk folyamatos keverés mellett, beledobjuk a zöldborsót is, és még 5 percig főzzük a levest. Végül kevés citromlével ízesítjük, és apróra vágott petrezselymet szórunk bele.

tavaszi borsóleves recept

Forrás: Streetkitchen
Fotók: 123rf

Oldalak

Recept
Sztárok
John Goodman testes alkata ellenére is meghódította az ezüstvásznat, a 2010-es években azonban az életmódvátlás mellett döntött. Erőfeszítései mára meghozták gyümölcsüket.
Lifestyle
10 meglepő NASA találmányt mutatunk, ami mára a mindennapi életünk részévé vált.
Lifestyle
Önkielégítés megvonás két éven keresztül? Nos, nem pont erre az eredményre számítanánk.