Még mosogatnod sem kell utána! Spagetti, amihez csupán egyetlen edényt kell használnod

A paradicsomos spagetti az egyszerű vacsorák non plusz ultrája, azonban ezzel a recepttel nem csak időt spórolunk Neked, hanem a mosogatástól is megkímélünk, ugyanis a szószhoz és a tésztához mindössze egyetlen edényt kell használni!

Hozzávalók

  • 250 g száraz tészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 koktélparadicsom
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 csokor bazsalikom
  • só, bors
  • 2,5 dl víz

Elkészítés

A lábas aljára kerül a tészta, köré tesszük az ízesítő hozzávalókat. Ajánlatos minél vékonyabbra szelni a hozzávalókat, így könnyebben megpuhulnak. A tészta mindkét oldalára tegyünk a hozzávalókból, kis kupacokban. A vöröshagymát és a fokhagymát csíkozzuk vékonyra, majd a félbe vágott koktélparadicsomokat is tegyük bele a lábosba. A tészta két oldalára kanalazzunk 1-1 evőkanál sűrített paradicsomot.. Sózzuk, borsozzuk, majd a tetejét szórjuk meg gazdagon friss bazsalikommal. Öntsük föl a vízzel, majd fedő alatt, forrástól számított 10-12 perc alatt, sűrű kevergetéssel főzzük készre. Parmezánnal tálaljuk.

Fotó: marthastewart.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!