Kívül ropogós, belül vajpuha: Villámgyors, pikáns citromos csirkesült
Ezentúl te is csak így fogod elkészíteni!
Citromos csirkesült
Hozzávalók:
- 6 db csirkefelsőcomb
- 2 dl olaj
- 2 tk rozmaring
- 1 db citrom
- 1 tk currypor
- só, bors
Elkészítés:
Az olajat és a fűszereket egy nagyobb tálban összekeverjük, majd a jól megmosott citrom héjából hozzáreszelünk körülbelül egy teáskanálnyit. A gyümölcs felének kifacsarjuk a levét, és azt is a páchoz öntjük. Ha kellemesnek találjuk a pácot, akkor alaposan beleforgatjuk a húst, és lefedve legalább 2-3 órán keresztül állni hagyjuk. Előveszünk egy megfelelő méretű tepsit, belepakoljuk a húsdarabokat, és a megmaradt pácot is rákanalazzuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és a húsok nagyságától függően 1-1,5 órán át sütjük. Két-három alkalommal érdemes meglocsolgatni a saját levével sütés közben. Ha elkészült, krumplipürével vagy rizzsel tálaljuk.