Recept

Egészséges és 15 perc alatt kész: Csicseriborsó leves, ha nincs sok időd főzni

Egy igazán laktató első fogás.

Csicseriborsó leves

Hozzávalók:

  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 260 g konzerv paradicsom
  • 250 ml csirkehúsleves alaplé
  • 250 ml víz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olaj
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 tk kurkuma
  • só, bors

Elkészítés:

Melegítsük fel az olajat egy nagyobb serpenyőben, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, valamint a zúzott fokhagymát, és pirítsuk üvegesre. A csicseriborsó konzervet csepegtessük és öblítsük le, majd öntsük a hagymához, és ízlés szerint fűszerezzük. Végül keverjük bele a paradicsomot is, öntsük fel az egészet vízzel és a húsleves alaplével, és forrás után főzzük még további 7-8 percig. Egy turmixgép vagy botmixer segítségével pürésítsük a levesünket, és máris tálalhatjuk!

További két leves receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

Recept
Lifestyle
Medici Katalint a 16. század egyik legmeghatározóbb és legbefolyásosabb női alakjának tartják, aki rajongott a parfümökért.
Lifestyle
Szajki-Vörös Adél az Anya jól van (?) konferencia egyik szervezője, akinek szívügye, hogy figyelmet fordítson a jelenkori nőtársadalom egyik legjelentősebb problémájára, az anyai kiégésre. Az...
Lifestyle
Az élmezőnyben nem volt változás, mivel még mindig egy romantikus vígjáték tarol a magyar Netflixen, de feltűnt egy rózsaszín unikornis is a semmiből, aki igazából póni.