A hétvégi ebédek sztárja: gyors bakonyi sertésszelet gnocchival

Az egyik kedvenc fogásom, akár nokedlivel, ha van rá idő. Most nem volt, úgyhogy bolti gnocchit készítettem hozzá.

Exkluzív receptek Topár Gábortól

Van, aki hosszú csipeszekkel hajómakettet épít üvegpalackokba, más bélyeget gyűjt és albumokba rendez, vagy azon munkálkodik, hogy minél gyorsabban minél messzebb tudjon futni - én meg főzni szeretek. A főzés kikapcsol: már a felkészülés és a tájékozódás is szórakoztat, ráadásul éhen sem maradok, ami tiszta haszon. Örömmel osztom meg a jól sikerült receptjeimet, a sikertelenekről pedig mélyen hallgatok.

„Az ínyencség az ember kizárólagos kiváltsága.”
Jean Anthelme Brillat-Savarin

Gyors bakonyi sertésszelet gnocchival

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 25 dkg gomba
  • 1 kk füstölt paprika
  • 2 tk őrölt pirospaprika
  • 3 ek tejföl
  • 2 ek liszt (1 a habaráshoz, 1 a húshoz)
  • 4 szelet karaj
  • 1 csomag gnocchi
  • 1 tk vaj

Elkészítés:

Az összevágott gombát hagymán őzbarnára dinszteltem, meghintettem füstölt és sima pirospaprikával, kevés vizet öntöttem rá, majd tejföllel és liszttel behabartam. A klopfolóval kissé megformázott, sózott, borsozott karajszeleteket lisztbe forgatva kevés olajon megsütöttem. A gnocchit lobogó vízben főztem 3 percig, majd egy serpenyőben olvasztott vajon megpirítottam. Kész!

További két receptért lapozz!

Fotó: Topár Gábor

Oldalak

  • 1
  • 2