Gyömbéres csirke párolt spárgával és gombával - Készítsd el, nem fogod megbánni!

A serpenyős csirke párolt gombával és spárgával, valamint egy kis szójaszósszal megbolondítva igazán fenséges! Ha kíváncsi vagy a receptjére, olvasd el cikkünket!

Hozzávalók

  • 600 g csirkemell
  • 4 1/2 tk olaj
  • 400 g spárga
  • 1 kisebb hagyma
  • 200 g gomba
  • 1/4 tk pirospaprika
  • 1 ek reszelt gyömbér
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3/4 csésze alaplé
  • 1/4 csésze szójaszósz
  • 1/4 csésze méz
  • 2 ek kukoricakeményítő
  • só, bors

Elkészítés

Egy wokban forrósítsuk fel az olajat, majd tegyük bele a felkockázott, sóval és borssal megszórt csirkehúst. Pár perc alatt pirítsuk meg, majd a húst tegyük félre. A wokba locsoljunk még egy kis olajat, majd ebbe tegyük bele a felaprított spárgát (a fás részeit vágjuk le), a hagymát és a gombát. Szórjuk meg a pirospaprikával és 4-5 percig pároljuk. Ezután jöhet hozzá a zúzott fokhagyma és a reszelt gyömbér. Közben az alaplevet keverjük el a szójaszósszal, a mézzel és a kukoricakeményítővel. Ezt adjuk hozzá a zöldségekhez, folyamatos kevergetés mellett főzzük pár percig, majd tegyük bele a félretett csirkehúst is. Forgassuk össze és rizzsel kínáljuk.

Fotó: Popsugar

Oldalak

Video Élénk színek, merész minták: Íme a 2025-ös divattrendek
Lifestyle
A bolognai spagetti vitathatatlanul az egyik legnépszerűbb fogás a világon, ám a legtöbben valójában helytelen módon készítik.
Fashion&Beauty
Anne Hathawayt kiváló divatérzékkel áldotta meg a sors, amiről ő maga egyik legutóbbi nyilvános szereplésén ismét tanúbizonyságot tett – méghozzá egy igencsak egyedi nadrágban.
Lifestyle
Sztárok
A hercegnének megvan a maga stílusa, és bizony ebbe nem fér bele sem anyósa, sem pedig a néhai királynő kedvenc divatszabálya.
Egészség
A magyarok főleg csak húsvétkor fogyasztják ezt a zöldséget, aztán háttérbe szorul, és elfelejtjük. Pedig a rák kialakulásának a kockázatát is jelentősen csökkenti.
Utazás
Sokan nem tudják, de a B kategória besorolásán belül van egy titokzatos kód. Akinél ez jelen van, azt csak ”fél” jogosítványnak szokták tartani.