Recept

Csupa csokis, mascarponés epertorta - Gyönyörű és ellenállhatatlanul finom

Talán nincs is olyan, aki ne szeretné az epres finomságokat. Szerencsére szerzőnk, a Limara Péksége blog szerkesztője ezúttal egy isteni gyümölcsös desszert receptjét hozta el nekünk. Ránéztünk a fotójára és egyből megkívántuk!

Mostanában nagyon sok hasonló epres sütemény fotója jött velem szembe. Nagyon dekoratív, ahogy a félbe vágott eperszemek sorakoznak körben. Én is elkészítettem a saját verziómat, csokis, jobban mondva kakaós piskótával, mert az eper és a csoki verhetetlen együtt szerintem, és vaníliakrémmel.

Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket

Hozzávalók a piskótához:

  • 5 db tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 13 dkg finomliszt
  • 2 dkg holland kakaópor
  • 3 ek. olaj

Az egész tojásokat és a cukrot mixerrel egészen könnyű, habos krémmé kevertem (ez hagyományos kézi mixerrel kb. 15 perc, robotgéppel 7-8 perc). A lisztet és a kakaópor több részletben a tetejére szitáltam és óvatosan a tojáshabba forgattam egy spatulával. Végül az edény oldaláról az olajat is rácsorgattam és laza mozdulattal beleforgattam. Egy 28 cm-es tortaforma alját sütőpapírral kibéleltem, a masszát belesimítottam és 180 fokra előmelegített sütőbe toltam. Kb. 15 perc alatt sül meg. A kész piskótát rácsra tettem és megvártam míg teljesen kihűlt.

Elkészítettem a vanília krémet:

  • 5 dl tej
  • 4 tojás sárgája
  • 15 dkg cukor
  • 1 rúd vanília
  • 2 ek. kukoricakeményítő
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dl habtejszín
  • 5 db lapzselatin

A lapzselatinokat kevés hideg vízbe beáztattam. A tejet a vaníliarúd kikapart magjával felmelegítettem. Míg melegedett a cukrot és a tojások sárgáját habosra kevertem, majd a kukoricakeményítőt (vagy lisztet) is beledolgoztam. Folyamatos keverés mellett a forró tejet nagyon lassan a tojásos keverékhez adtam. Végül az egészet visszaöntöttem a tejes fazékba és szintén állandó keverés mellett besűrítettem, végül a kinyomkodott zselatinlapokat is belekevertem. Egy fóliával letakartam és teljesen kihűtöttem. Ezután kikevertem a mascarponével, majd óvatosan beleforgattam a kemény habbá vert tejszínt is. A krémet fél órára hűtőbe tettem.

Oldalak

Recept
Sztárok
A rajongók szerint ezért kár volt elkezdeni a Csillag születik című showt az RTL-en, mert alig kapnak belőle valamit.
Utazás
Bár a lassan elvonuló ciklonok még mindig gondokat okoznak az ország középső részén, nem sokkal a karácsonyi ünnepek előtt megkezdődött az ostrom: tele vannak a repülőgépek, jönnek a külföldiek...
Lifestyle
Ezen a héten a Szaturnusz és a Mars különösen erős feszültséget és döntéshelyzeteket hoznak – három csillagjegy pedig kifejezetten érezni fogja ezt a fordulópontot. Ők most valódi válaszút elé...
Utazás
Sokan egész télen használják a ködlámpát, még akkor is, amikor nem kellene.
Lifestyle
A hét egyik legerősebb hatása most a Neptunuszhoz köthető – három csillagjegy különösen megérzi majd ezt a felemelő, inspiráló energiát. Ők azok, akik mintha szárnyra kapnának: könnyebben áramolnak a...
Egészség
A só olyan alapvető része a mindennapjainknak, amely nélkül a főzés és az étkezés elképzelhetetlen lenne. Bár sokszor csak egy egyszerű fűszerként tekintünk rá, valójában az emberi szervezet...