Szerinted utánozhatatlan gyerekkorunk túrógombóca? Bebizonyítjuk, hogy nem!
Itt van hozzá a recept.
Túrógombóc
Hozzávalók:
- 50 dkg tehéntúró
- 1 ek cukor
- 8 dkg búzadara
- 3 tojás
- 6 dkg zsír
- 6 dkg zsemlemorzsa
- 2 dl tejföl
- só
Elkészítése:
A villával áttört túrót finoman megsózzuk, belekanalazzuk a cukrot, mehetnek bele a tojások és a búzadara is, majd az egészet alaposan összekeverjük. Legalább egy fél, de inkább egy órát pihentetjük, ezután gombócokat formálunk belőle. A túrógolyókat forrásban lévő, sós vízbe dobjuk és kb. 12-15 perc alatt megfőzzük. Ha kész, szűrőkanállal darabonként kiszedjük, lecsöpögtetjük és pirított zsemlemorzsába forgatjuk. Tálaláskor tejföllel nyakon öntjük, és ha úgy szeretjük, fahéjas porcukorral meghintjük.