Szerinted utánozhatatlan gyerekkorunk túrógombóca? Bebizonyítjuk, hogy nem!

Itt van hozzá a recept.

Túrógombóc

Hozzávalók:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 1 ek cukor
  • 8 dkg búzadara
  • 3 tojás
  • 6 dkg zsír
  • 6 dkg zsemlemorzsa
  • 2 dl tejföl

Elkészítése:

A villával áttört túrót finoman megsózzuk, belekanalazzuk a cukrot, mehetnek bele a tojások és a búzadara is, majd az egészet alaposan összekeverjük. Legalább egy fél, de inkább egy órát pihentetjük, ezután gombócokat formálunk belőle. A túrógolyókat forrásban lévő, sós vízbe dobjuk és kb. 12-15 perc alatt megfőzzük. Ha kész, szűrőkanállal darabonként kiszedjük, lecsöpögtetjük és pirított zsemlemorzsába forgatjuk. Tálaláskor tejföllel nyakon öntjük, és ha úgy szeretjük, fahéjas porcukorral meghintjük.

Retró süti receptekért lapozz a következő oldalra!

Fotó és leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Egészség
A rák persze a genetika miatt kialakulhat olyan embereknél is, akik eddig teljesen egészséges életet éltek. Azonban ha háttérbe szorítasz néhány rossz szokást, akkor jóval kisebb az esélye, hogy...
Utazás
Még nem indult be a szezon, de lassan érdemes elgondolkodni, szeretnénk-e szállást foglalni a Balatonnál idén. Annyi biztos, hogy borsosabb árakra készülhetünk, mint tavaly.
Lifestyle
A Napoletana 1963. augusztusában nyitotta meg kapuit a Váci utca 16-ban, az egykori Fontana üzletház helyén. Akkor viszont még nem igazán tudtuk, mi is az az eredeti olasz gasztronómia!