Csülkös bableves: Ennél tartalmasabb első fogást nemigen találsz

Egytálételnek is beillik.

Csülkös bableves

Hozzávalók:

  • kb. 50 dkg sertéscsülök
  • 60 dkg fejtett bab
  • 1 vöröshagyma
  • 20 dkg sárgarépa
  • 10 dkg petrezselyemgyökér
  • 1 zöldpaprika
  • 1 zellerlevél
  • 2 babérlevél
  • 2 dl tejföl
  • bors

Elkészítése:

A megmosott csülköt hideg vízben, kb. másfél óráig főzzük, közben 2 liter vízben a babot is feltesszük főni, majd hozzáadjuk a félig puha húst. Az egész hagymát, a felkockázott zöldségeket, valamint a fűszereket is beledobjuk, megsózzuk és puhára főzünk benne mindent. A végén belekeverjük a tejfölt, majd összeforraljuk. Tálaláskor friss petrezselyemmel is megszórhatjuk, friss kenyérrel kínáljuk.

További laktató leves receptekért lapozz a következő oldalra!

Fotó és leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!