Gyárts olyan Raffaello golyókat, akár az igazi! - Kipróbált recept
Selymes, pelyhes, elegáns golyócskák, amik hófehérben úsznak és otthon is elkészíthetőek. A fotót elnézve hihetetlennek tűnik, mi viszont a szerkesztőink kipróbált receptjét mutatjuk meg nektek, hogy tökéletes nasit készíthessetek magatoknak.
Hozzávalók (50 golyó)
- 160 g sovány tejpor
- 60 ml víz
- 80 g olvasztott vaj
- 80 g porcukor
- 90 g kókuszreszelék
- 50 szem mandula (hántolt, pirított)
- 10 g kókuszreszelék a hempergetéshez
Elkészítés
A recept sikerének a titka az arányok pontos betartása, így tanulmányozd át a receptet az elkészítés előtt, nehogy gramm helyett dekagrammot olvass! A vizet felrakjuk egy lábasban, majd hozzáadjuk a cukrot és felfőzzük. Ezután húzzuk le a tűzről, és keverjük hozzá a tejporral elkevert kókuszreszeléket és az olvasztott vajat. Véletlenül se margarint adjunk hozzá, mert nem olyan állagot kapunk, amire szükségünk lenne. Ha eldolgoztuk az alapanyagokat, rakjuk 1 órára a hűtőbe, hogy megszilárduljon és formázható legyen. Ha nem kaptunk hántolt mandulát, ne ijedjünk meg, pár percre dobjuk forrásban lévő vízbe, majd egy papírtörlőn szárítsuk meg, ezután késsel nagyon könnyen lejön a vékony, barna hártya a külsejéről. A pihentetés után kis kanállal szedjünk ki egy keveset a masszánkból, majd a közepébe nyomva egy mandulát formázzunk belőle golyót. Ha elkészültünk, hempergessük meg kókuszreszelékben. Elkészült az elegáns vendégváró édesség, vagy csak kényeztessük magunkat otthon egy hűvös estén.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!