Recept

Gulyásleves - A magyar konyha remeke

Nincs magyar ember, aki ne evett volna valaha gulyáslevest. Tökéletes ízvilágának köszönhetően külföldön is nagy népszerűségnek örvend.

Hozzávalók:

Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket
  • 30 dkg marha- vagy sertéshús
  • 15 dkg leveszöldség
  • 50 dkg burgonya
  • Hagyma
  • Pirospaprika
  • Köménymag
  • Babérlevél
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés:
A húst kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát apróra szeleteljük és olajon megpirítjuk, majd beletesszük a pirospaprikát és a húst is. Megsózzuk, és annyi vizet teszünk rá, hogy épp elfedje. A leveszöldséget megpucoljuk, majd ha már a hús puhulni kezd, beletesszük. A kockára vágott krumplit akkor tesszük bele, ha a hús már majdnem kész. Lassú tűzön puhára főzzük és beletesszük a paprikát, a babérlevelet és ízlés szerint a köménymagot. 10-15 perc elteltével, illetve ha megpuhult a krumpli elkészült a levesünk.

Szedjünk egy tálba a levesből, szórjunk rá finomra vágott petrezselyemzöldet, majd egy szelet kenyérrel tálaljuk.

Oldalak

Recept
Sztárok
Michelle Pfeiffer neve évtizedeken át egyet jelentett a szépséggel, a tehetséggel és a filmsztárok valódi aranykorával. Ma pedig, 67 évesen is olyan kisugárzása van, amelyet egyszerűen nem lehet...
Sztárok
A színésznő a minap Szaúd-Arábiában járt az idei Red Sea International Film Festival nyitóestjén, ahol egy olyan fekete estélyit viselt, hogy még az állunk is leesett tőle.
Sztárok
Úgy tűnik, Kamilla királyné már rég nem csupán a háttérből figyeli a királyi udvar működését: ő az, aki sokszor irányít, és olyan feltételeket szab, amelyeket olykor a személyzet is ledermedve...
Lifestyle
Christmas
Sokan már műfenyőt választanak karácsonyra az élő helyett, azonban egy dologról el szoktak feledkezni.