Grillezett csirkemell házi készítésű paradicsomos tortellinivel: Ezt imádni fogod!

Ennél jobb ebédet nem találsz a héten.

Grillezett csirkemell paradicsomos tortellinivel

Hozzávalók:

A húshoz:

  • 5 szelet csirkemell
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 4 dl tej
  • olaj
  • só, bors

A tortellinihez:

  • 40 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • víz

A mártáshoz:

  • 40 dkg hámozott paradicsomkonzerv
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek kristálycukor
  • bazsalikom
  • oregánó
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés:

A csirkemellszeleteket alaposan megtisztítjuk, a páchoz a fokhagymákat összezúzzuk, és bedörzsöljük vele a hússzeleteket, majd meghintjük sóval és borssal. Edénybe rakjuk, és felöntjük annyi tejjel, hogy éppen ellepje. Pár órára, de a legjobb, ha egy egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek. Másnap a húst kiemeljük a tejből, és leitatjuk róla a felesleges folyadékot. Egy grillserpenyőben kevés olajat forrósítunk, és a húsok mindkét oldalát 5-5 perc alatt, közepes lángon megsütjük. Félretesszük, és melegen tartjuk, amíg elkészítjük a tortellinit. A lisztet ehhez egy tálba szitáljuk, beleöntjük a tojásokat, tésztává dolgozzuk. Apránként annyi vizet adagolunk hozzá, hogy rugalmas állagú legyen. Egy konyharuhával letakarjuk, körülbelül 20 percig pihentetjük. Ezután sodrófával kinyújtjuk a tésztát, és kétujjnyi széles csíkokat, majd ezekből egyforma kis kockákat vágunk. Körülbelül 3x3 cm háromszögre igazítjuk lenyomva a széleket, majd a két végét összecsípjük, a csücskét lehajlítjuk. A kész gyűrűcskéket bő, enyhén sós vízben puhára főzzük, amikor elkészültek, leszűrjük. A mártáshoz felhevített olívaolajban megpirítjuk a zúzott fokhagymagerezdeket, hozzáadjuk a leturmixolt, hámozott konzervparadicsomot, megszórjuk cukorral, ízlés szerint fűszerezzük. Lassú tűzön, körülbelül 30 percig főzzük, majd félretesszük. A tortellinit a már kész mártással összeforgatjuk, reszelt sajttal megszórjuk, és a grillezett hússal tálaljuk.

További két tésztás ételért lapozz!

Fotó: Pixabay

Oldalak

  • 1
  • 2