Grillezett burgonyasaláta fetás öntettel - Mennyei fogás kinti sütögetéshez
Végre itt a grillszezon, már alig vártuk! Nincs is annál különlegesebb fogás, mint amit a szabadban készíthetünk el. Cikkünkben egy szuper ötletet mutatunk, ha Nálatok is kinti sütés-főzés lesz a hétvégi program!
Hozzávalók
- 1,3 kg burgonya
- só és bors ízlés szerint
- növényi olaj
A mártáshoz
- ¼ csésze almaecet
- 1 mogyoróhagyma
- 2 tk dijoni mustár
- ½ csésze fetasajt
- ⅓ csésze olívaolaj
- zöldhagyma
- petrezselyem
Elkészítés
A burgonyát héjával együtt enyhén sós vízben főzzük 15-20 percig, de vigyázzunk rá, hogy ne legyen túl puha. Ezt követően húzzuk le a héját és hagyjuk kihűlni. Szeleteljük fel, sózzuk, borsozzuk és locsoljuk meg olajjal. Ezt követően a grillsütő rácsán süssük át mindkét oldalát. Közben készítsük el a mártást: a zöldségeket aprítsuk fel, a fetasajtot morzsoljuk össze és keverjük össze a többi hozzávalóval együtt. Ezt csorgassuk rá a burgonyára tálaláskor.