A tökéletes rántott hústól a kacsamájas szarvaskolbászig - Jön az év legjobb gasztroprogramja!

Az év egyik legjobb gasztroprogramja várja az érdeklődőket ezen a hétvégén a Millenárison. Az OTP Bank Gourmet Fesztiválon felvonulnak az ország legjobb éttermei, cukrászatai, borászatai és sörfőzdéi.

A halra és a vadhúsra koncentrálnak

Több mint száz kiállító, köztük félszáz gasztroszentély - a Michelin-csillagosoktól, a főváros és a vidék legmenőbb éttermein át, a legtrendibb „piaci büfékig“ - sorakozik idén a Millenáris kertjében, kínálva a séfek specialitásait. Bár a Gourmet ételfelhozatala idén a halra és vadhúsra fókuszál, természetesen mindenki hozza majd saját, féltve őrzött receptjeit is. Így aztán a párezer négyzetméteres parkban kényelmesen körbesétálva végigkóstolhatjuk Magyarországot.

A tökéletes rántott hústól a harcsapaprikás-fagyiig

A fesztiválon beleharaphatunk a tökéletes rántott húsba, amit krumplisalátával kínálnak és kóstolhatjuk igazi fácánhúslevest, ami fürjtojással lesz teljes. A hal és vad tematikában elkalandozó séfek tányérunkra teszik majd szemnek és szájnak ingerét. Lesz például szarvasgombás vaddisznógombóc vagy mangalica cigánypecsenye, esetleg szürkeharcsa-paprikás, de kóstolhatunk szarvascarpacciot, vaddisznóporchettát, vadcappuccinot vagy szarvasból készült kimbabot.

Bemutatkozik továbbá a steamboo, legyen az lazacos, vajhalas vagy szarvaskolbászkrémes, érdemes megkóstolni! Emellett nem szabad kihagyni a kacsamájas szarvaskolbászt ribizlis-szarvasgombás házi mustárral és a konyakos fácánkolbászt zelleres almasalátával körítve. Az ínyenceket és a különleges fogásokat kedvelőket várja a kacsamájbonbon, a csokoládés tarhonyamousse vagy akár a harcsapaprikás-fagyi habbal. A finom falatokat pedig kiváló borokkal, sörökkel öblíthetjük le, de pálinkát is kóstolhatunk – természetesen csak mértékkel!

Fotók: Kálló Péter

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!