Görög citromos csirkeleves

A húsleves kedvelőinek és a mediterrán konyha szerelmeseinek ajánljuk a frissítő és különleges görög eredetű citromos csirkelevest. Mennyei finomság, könnyedén!
Hozzávalók:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 közepes sárgarépa (megtisztítva, apróra vágva)
- 1 kis zellerszár (kockázva)
- 1 kisebb hagyma (apróra vágva)
- 6 dkg kicsontozott, bőr nélküli csirkemell
- 1/2 csésze apróra vágott spenót
- 1 teáskanál oregánó (apróra vágva)
- 1 csésze gluténmentes orzo tészta (mással is helyettesíthető)
- só
- bors
- 8 csésze húslevesalap
- 1 citrom (leve és héja)
Elkészítése:
Egy nagy fazékba (minimum 4 liter) melegítsük meg az olívaolajat közepes lángon, majd adjuk hozzá a sárgarépát, a zellert és a hagymát. Körülbelül 3-5 percig hagyjuk a tűzhelyen, alkalmanként megkevergetve. Adjuk hozzá a csirkemellet, spenótot, oregánót, orzo tésztát és húslevesalapot. Ízesítsük ízlés szerint sóval, borssal, majd fedjük le és forraljuk fel. Ha felforrt csökkentsük a lángot és pároljuk alacsony hőfokon, félig lefedve körülbelül 30 percig. Vegyük ki a csirkemellet a levesből, majd ha kihűlt, szaggassuk apró darabokra. Tegyük vissza újra a húst, adjuk hozzá a citrom levét és egy kevés reszelt citromhéjat, majd keverjük össze és tálaljuk.