Ne utáld a szeptembert! Íme az ősz legjobb receptjei!

Az ősz első hónapja sokaknak utálatos egy hónap. Egyik nap zuhog az eső, másnap forróság van. Ismét szigorú napirendbe szorítanak minket a mindennapok. De szerintünk igenis van okunk arra, hogy élvezzük a szeptembert! Vagy legalábbis sokkal könnyebbé tehetjük a hétköznapokat. Mutatjuk, hogyan! (x)

Győzd le az unalmas hétköznapokat!

Az iskolakezdés mindig felborítja a lassú, nyugalmas, későn reggelizős napokat. Mostantól mindenkinek egy sokkal szigorúbb napirendhez kell tartania magát, ezért nem árt, ha előre megtervezzük a tízórait, uzsonnát vagy akár az ebédet is.

De mit tegyünk, ha a gyerek nem akar reggelizni? Mit adjunk a folyton éhes tinédzsernek? És az sem ártana, ha apa és anya sem éhezne egész nap….A szeptemberi GoodFood magazin 8. oldalától kezdődő összeállításban most olyan recepteket találsz, melyek segítségével az egész családnak csomagolhatsz egészséges ennivalót.

Extra tipp: A szeptemberi számban nem felejtkeztek el a saját háztartást vezető főiskolásokról és egyetemistákról sem, akiknek a koleszban vagy az albérletben kell rekonstruálniuk a mama főztjét, ráadásul sokkal kevesebb pénzből.

  • Ők a 13. oldaltól találnak maguknak szuper recepteket.

Próbálj ki valami újat!

A kelbimbó tipikusan az a zöldségféle, amire sokan azonnal rávágják, hogy „fúj azt soha!”, ami nem csoda, ha eddig csak az unalmas, vízízű köretként találkoztál vele. A szeptemberi GoodFoodban azonban most olyan variációkat találsz, amelyek még a megrögzött kelbimbóelleneseket is meggyőzi majd. A titok az, hogy nem szabad a zöldséget sokáig főzni. Egy rázva-dobálva pirított ételben például tökéletesen teljesít és jól illik hozzá a szójaszósz, a fokhagyma vagy a gyömbér is, ezen kívül pedig az is jó ötlet, ha a kelbimbó kissé kesernyés utóízét valamilyen erőteljes fűszerrel vagy egy karakteres sajttal ellensúlyozzuk.

  • Mogyorós kelbimbó sertés szűzérmével és Kéksajtos- kelbimbós pizza a szeptemberi GoodFood 41-42. oldalán!

Kényeztesd magad!

Amikor hűvösebbre fordul az idő, vagy egész hétvégén zuhog az eső, csak kapcsold be a sütőt és süss valami finomat! A BBC GoodFood séfjei mos gyermekkorunk kedvenc kekszeit gondolták újra, a végeredmény pedig öt olyan gyönyörű és ínycsiklandó desszert lett, amelyeket szinte lehetetlenség nem megkóstolni. Aztán meg újabb és újabb daraért nyúlni.

  • Ha megkóstolnád a például a Ragacsos karamellás-fügés tekercset, a Dupla csokoládés omlós süteményt vagy az Epres csigatekercset, keresd a recepteket a szeptemberi GoodFood 59. oldalától!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!