Gombás sertéstarja: Egy egyszerű, olcsó és szaftos vasárnapi ebéd
A hétvége kihagyhatatlan fogása ez a mennyei étel.
Gombás sertéstarja
Hozzávalók:
- 6 szelet sertéstarja
- 35 dkg szeletelt gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- liszt
- pirospaprika
- só, bors
Elkészítés:
A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, és kevés forró olajban hirtelen elősütjük. A visszamaradt olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, a gerezdekre vágott paradicsomot és a szeletelt paprikát, ha pedig a zöldségek megpirultak, pirospaprikát szórunk rá, hozzáadjuk a gombát és enyhén megsózzuk. Amint a gomba levet eresztett, rátesszük a hússzeleteket, felengedjük 1 dl vízzel, lefedjük, majd kis lángon puhára pároljuk (ha kell, közben pótoljuk a vizet). Szükség esetén utóízesítjük, tetszőleges körettel tálaljuk.