Gombás sertéstarja: Egy egyszerű, olcsó és szaftos vasárnapi ebéd

A hétvége kihagyhatatlan fogása ez a mennyei étel.

Gombás sertéstarja

Hozzávalók:

  • 6 szelet sertéstarja
  • 35 dkg szeletelt gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • liszt
  • pirospaprika
  • só, bors

Elkészítés:

A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, és kevés forró olajban hirtelen elősütjük. A visszamaradt olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, a gerezdekre vágott paradicsomot és a szeletelt paprikát, ha pedig a zöldségek megpirultak, pirospaprikát szórunk rá, hozzáadjuk a gombát és enyhén megsózzuk. Amint a gomba levet eresztett, rátesszük a hússzeleteket, felengedjük 1 dl vízzel, lefedjük, majd kis lángon puhára pároljuk (ha kell, közben pótoljuk a vizet). Szükség esetén utóízesítjük, tetszőleges körettel tálaljuk.

További két gombás receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Lifestyle
A Halak családi gondjai megoldódhatna vagy rosszabbra fordulhatnak. Napi horoszkóp.
Sztárok
Lucy Hale neve hallatán sokaknak azonnal a szépség, a tehetség és a stílus jut eszébe. Az amerikai színésznő és énekesnő, akit a legtöbben a Hazug Csajok Társasága című sorozat Aria Montgomery...
Lifestyle