Indítsd egy finom levessel a hetet: Filléres citromos-tejfölös krumplileves

Ha valami laktatóra vágysz, de nincs sok időd főzni.

Citromos-tejfölös krumplileves

Hozzávalók:

  • 60 dkg krumpli
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 10 dkg zeller
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 2 db babérlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 cs petrezselyemzöld
  • 1 csipet tárkony
  • 1 ek liszt
  • 1 citrom leve

Elkészítés:

A húsos szalonnát apró kockákra vágjuk, és a saját zsírjában megpirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a petrezselyemzöldet és a feldarabolt zellert, majd pár percig pirítjuk, ezután mehet bele a babérlevél is. A krumplit egyenletes kockákra vágjuk, ízlés szerint megsózzuk, felöntjük vízzel, és hozzáadjuk a levesalaphoz. 10-15 perc forralás után tejfölös-tejszínes habarással sűrítjük, további néhány perc főzés után pedig tárkonnyal és a citrom levével ízesítjük.

További két leves receptjéért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!